Kruidige honing latte met mini gebakjes

on

HALLO!

Deze tijd van het jaar verlang ik echt naar warme dranken. Naast mijn 8 -oeps- tassen thee per dag wil ik soms eens iets met een beetje meer pit. Zeker na een lange dag wil je graag een beetje een dessert in een kopje, en dat is exact wat ik gemaakt heb met deze kruidige honing latte.

De combinatie van kruiden zoals kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en kardemom geven mij meteen dat winterse gevoel. Wanneer je deze latte maakt wil je er daarna meteen mee in de zetel kruipen onder een warm dekentje en enkele kaarsen. Dit recept is speciaal gemaakt voor dat ‘me-time’- momentje dat je in de dag nodig hebt.

Honing is een erg veelzijdig product en kan zowel in warme als koude bereidingen gebruikt worden, net zozeer in zoete als in hartige gerechten. Een lepeltje honing in thee maakt deze net dat tikkeltje meer en is zeker in de winter een echte meerwaarde vind ik.

Recept

Benodigdheden:

Voor de kruidige honing latte

 • 100 ml kokend water
 • 2 theelepels kwaliteitsvolle zwarte thee
 • 1 theelepel honing
 • 150 ml warme melk (of bv. havermelk)
 • een halve theelepel speculaaskruiden

Voor de mini kersentaartjes met honing

 • 180 gr bloem
 • 110 gr koude boter
 • 2 grote eetlepels suiker
 • 2 eetlepels melk

 • Een bokaal kersen op siroop
 • 2 eetlepels maizena
 • 2 eetlepels honing

Werkwijze:

 1. Maak als eerste het kruimeldeeg door de boter, bloem, suiker en melk te mengen tot een stevig deeg. Laat dit even rusten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
 2. Maak de vulling door de kersen te koken in een steelpan samen met de lepels honing. Wanneer dit kookt kan je de maizena toevoegen en goed roeren. Is de vulling nog wat te lopend? Voeg dan wat extra maizena toe. Proef eventjes van de vulling. Heb je het liever nog wat zoeter? Voeg dan nog een extra lepel honing toe.
 3. Vet een mini muffinvorm in met boter en rol het kruimeldeeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Druk met een cirkelvormige cookiecutter rondjes uit het kruimeldeeg en verdeel deze over de muffinvormpjes. Druk goed aan. Met het kruimeldeeg maak je 8-10 mini kersentaartjes.
 4. Vul de vormpjes met de kersenvulling en werk af naar keuze. Je kan het gebakje volledig bedekken met kruimeldeeg, een patroon erin maken of afdekken met een vormpje. Laat je creativiteit de vrije loop.
 5. bak de gebakjes voor 15-20 minuten op 180Β°C.
 6. Laat de gebakjes volledig afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt. Werk af met wat poedersuiker.

Voor de kruidige latte:

Laat de zwarte thee voor 5-10 minuten trekken in het warme water zodat je een sterke, zwarte thee krijgt. Doe hierbij de honing en de halve theelepel speculaaskruiden en meng goed. Warm de melk op in een melkopschuimer of in een steelpan. Giet het theemengsel in een tas, doe daarbij de melk en werk af met een drizzle honing en wat speculaaskruiden.

December is nu echt begonnen, en er gaan nog veel feestelijke recepten op de blog verschijnen deze maand! Ik kijk er alvast naar uit!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s