Mini pizza’s met brie en honing.

HALLO!

Volgende week zondag is het Valentijn, een dag waarop hartjes en rozen volop aanwezig zijn. En wat is er gezelliger dan een avondje samen met hubby, wat kaarslicht en heerlijke gerechtjes om te delen! Ik denk dan meteen aan Italiaans. Niet de klassieke ‘lady en de vagebond’ spaghetti bolognaise deze keer maar een legertje aan mini pizza’s!

Valentine date night tip:

Zie hier het scenario voor een perfecte corona proof date night! Maak het zondagavond gezellig met een heleboel kaarsjes en hapjes. Zorg voor een lekkere cocktail, mocktail of jullie lievelingswijn en dek de tafel mooi voor 2 personen. Zet de tafel vol met lekkere Italiaanse hapjes; denk aan tomaat-mozarella, antipasti, bruschetta en deze heerlijke mini pizza’s. Deze hapjes zijn allemaal super snel klaar maar zorgen voor een echte verwennerij. Kruip hierna gezellig in de zetel met een lekkere cappuccino en assortiment Italiaanse koekjes ( te vinden bij Delhaize ) en kijk naar een goede film.

Pizza Bianca

Deze mini pizza bianca heeft echt een grote plaats in mijn hart gewonnen. Misschien vind ik dit zelfs nog beter dan een traditionele pizza met tomatensaus! πŸ˜‰ De combinatie van de brie, peer en honing is de perfecte balans tussen zoet en hartig.

Meli acacia honing

Om de honing goed te kunnen verdelen en doseren over de pizza’s gebruik ik de handige knijpflessen van Meli honing. Je hebt een ruim assortiment aan keuze van vloeibare bloemenhoning tot acacia honing. Deze laatste gebruikte ik voor deze mini pizza’s

Recept

Benodigdheden:

 • Voorverpakt pizzadeeg voor 8 mini pizza’s (bv. van Herta of Danerolles))
 • 150 gram mascarpone
 • peper en zout
 • 1 peer
 • 100 gram geraspte kaas
 • 150 gram brie
 • 1/2 courgette
 • een rode ajuin
 • Vloeibare honing in knijpfles van Meli
 • verse tijm

Werkwijze:

 1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het pizzadeeg.
 2. Meng de mascarpone in een kom met peper, zout en wat Italiaanse kruiden en meng goed tot een smeuïge crème.
 3. Verdeel de mascarpone over de 8 mini pizza’s.
 4. Snij de courgette, rode ajuin, peer en brie in stukjes en verdeel deze over de pizza’s. Werk af met nog een beetje geraspte kaas (Geen grote kaasfan? Laat de extra kaas dan achterwege.)
 5. Bak de mini pizza’s zoals aangegeven op de verpakking. Dit is meestal tussen 10 en 15 minuten.
 6. Werk de pizza’s net voor het opdienen af met honing en verse tijm.

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s