Puddingtaart met banaan en mascarpone

on

HALLO!

Soms komen de beste recepten wanneer je gewoon maar een beetje aan het prullen bent in de keuken. Dat is exact wat ik aan het doen was tijdens het creëren van dit taartje. Ik had in de koelkast nog een eenzame rol kruimeldeeg liggen die ik dringend moest opgebruiken. Nog wat pudding, banaan, een restje mascarpone en wat chocolade zorgden samen voor echt een bom van een taartje. Voor de chocolade gebruikte ik trouwens nog enkele verdwaalde paaseitjes, ik ben nog steeds hopeloos op zoek naar recepten om al die chocolade op te gebruiken. 😉 Heb je deze ingrediënten nog in huis? Ga dan snel aan de slag. Ik denk trouwens dat dit taartje ook heerlijk zal smaken met aardbeien!

Met dit taartje kan je eindeloos variëren. Kies zo eens voor chocoladepudding met aardbeien, of vanille pudding met mango en wat passievrucht in plaats van chocolade! De combinaties zijn eindeloos.

Nog enkele tips:

 • Maak je dit taartje voor bezoek? Werk het dan af met de banaan, mascarpone en chocolade net voor je bezoek komt. Zo gaat de banaan zeker niet kleuren.
 • Laat de pudding volledig afkoelen voor je het taartje verder afwerkt, je kan dit deel van de taart ook eventueel al een dag op voorhand doen. Een goed afgekoelde taart zorgt ervoor dat je mascarpone niet gaat smelten

recept

benodigdheden:

 • 1 kant en klaar kruimeldeeg
 • 1 zakje imperial puddingpoeder
 • 750 ml melk
 • 75 gram suiker
 • 2-3 bananen
 • 100 ml slagroom
 • 125 gram mascarpone
 • chocoladekrullen

werkwijze:

 1. Bak het kruimeldeeg af in een bakvorm naar keuze. Voor dit recept gebruik je best een bakvorm van 20-24 cm. Rol het kruimeldeeg uit in je bakvorm, leg hierop een bakpapiertje en leg daarop bakparels of droge rijst als je geen bakparels in huis hebt. Bak het kruimeldeeg voor 15 minuten op 200 graden celcius.
 2. maak in tussentijd de pudding door de suiker en 3/4 van de melk op te warmen in een steelpan. Meng het puddingpoeder met de overgebleven melk tot een geel mengsel. Voeg het puddingpoeder mengsel bij de kokende melk en blijf goed roeren tot deze aandikt. Zet de pudding eventjes aan de kant.
 3. Maak het mascarpone mengsel door eerst de slagroom op te kloppen met 2 eetlepels suiker tot een stevige crème. Voeg hierbij de mascarpone en roer los tot een romig mengsel. Laat dit in tussentijd nog even opstijven in de koelkast.
 4. Wanneer de taartbodem is afgekoeld kan je deze vullen met de pudding en deze nog voor 30 minuten in de koelkast laten afkoelen. Het is heel belangrijk dat de pudding koud is voor je de taart afwerkt.
 5. Haal na een halfuur alles uit de koelkast, snij de bananen in stukjes en verdeel deze over de pudding. Werk af met de mascarpone crème en wat chocoladeschaafsel.

Wat een heerlijk taartje! Heb je dit ook geprobeerd? Laat dan zeker iets weten. Banaan en chocolade is altijd een geweldige combo!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s