Hallo Feestdagen!

on

HALLO!

Hier ben ik weer, terug van weggeweest.

Over mama worden enzo.

Er zijn een lange tijd geen receptjes meer online gekomen, maar daar had ik een goede reden voor: ik heb een zoontje gekregen! Begin oktober 2021 kwamen we te weten dat ik na lang wachten eindelijk zwanger was. Het was geen evidente weg en er zijn veel traantjes gevloeid, maar al dat wachten is nu dubbel en dik beloond met een klein, schattig dropje. Alhoewel, zo klein is dat dropje niet meer want binnen een 2 weken wordt ons Nandje alweer 6 maanden oud. De tijd gaat echt veel te vlug met zo een klein babytje en plots zijn we dan december. Ik vond zwanger zijn echt zalig: die groeiende buik, al die schopjes en vooral heel veel liefde. Ik had amper last van zwangerschapskwaaltjes (behalve dan heel veel misselijkheid de eerste weken) en omdat ik in een woonzorgcentrum werk was ik verplicht om al te stoppen na 6 maanden zwangerschap. Dat zorgde voor extra veel vrije tijd en lekker genieten van mijn bolle buik en babypreps. En plots was hij daar, 2 weken te vroeg, onze kleine Nand. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de eerste week even helemaal van mijn melk was en totaal niet wist hoe ik ‘mama’ moest zijn. Vanaf we terug thuis waren heb ik helemaal mijn draai gevonden, en dat mama zijn is me echt op het lijf geschreven. Hoewel de eerste weken pittig waren is Nand echt de gemakkelijkste baby ooit! Het jongetje slaapt heel makkelijk, is -bijna- altijd blij en hij laat echt ieders hart smelten met zijn guitige lachjes. 100% met mijn gat in de goei boter gevallen, zowel met mijn kleine als mijn grote meneer! 😉

De feestdagen.

De feestdagen zijn voor mij echt wel de leukste tijd van het jaar. Wat hou ik van het winterweer, de gezellige kaarsjes, warme chocolademelk en overal fonkelende lichtjes. Overal is er een extra gezelligheidsfactor Maar het eindejaar dat betekent ook heel wat etentjes, veel koken en overal feestrecepten. Daar wil ik dit jaar graag weer deel van uitmaken, en ik heb een heleboel lekkere receptjes klaarstaan. in deze blogpost laat ik jullie even zien wat er allemaal al aan feestrecepten op de blog staat. Lekker handig, zo in één blogpost.

Stel je menu samen

Lekkere hapjes

Een feestelijk hoofdgerecht met weinig moeite

  • Pomme Zoutoise – Maak dit gerechte extra feestelijk door de gerookte zalm te vervangen door verse kreeft.

Heerlijke dessertjes

Nog iets voor bij de koffie

Er komen deze maand nog heel wat leuke receptjes aan voor nog meer feestvreugde! Hebben jullie al zin in de feestdagen? Ik kijk er enorm naar uit om mijn zoontje zijn eerste pakjes te zien uitpakken, wel misschien eerder kapotscheuren. 😉

Tot binnenkort,

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Kathy Vereertbrugghen schreef:

    Mooie tekst en lekkere recepten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s