Feestelijk taartje met chocolade en mandarijn

He!

We zijn weer aangekomen bij de laatste dagen van het jaar. Ik vind tussen Kerst en Nieuw altijd een leuke periode. Je blijft een week in feeststemming en als je daarbovenop ook niet moet werken dan is dat natuurlijk dubbel plezier (wat bij mij niet het geval is πŸ˜‰ ). Wij zitten momenteel volop in de verhuis, want ons droomhuis is bijna af! De helft van ons leven zit al in dozen en de andere helft ligt verspreid tussen lege kasten. Ik ben het nog een beetje aan het uitstellen om al mijn keramiek in te pakken omdat ik toch graag op het laatste moment bekijk welk bordje het beste past bij het gerecht. Ik kook zelf met oudejaar, maar ik hou het dit jaar echt wel simpel. Mede dankzij de verhuis heb ik geen zin om volledig all out te gaan en een hoogwaardig menu op tafel te toveren. Ik ga vrijdagavond de Albert Heijn rond op zoek naar lekkere hapjes en dessertje. Ik vind hun selectie aan feestelijke gerechten veruit de beste van de supermarkten, en ze hebben ook heel veel feestelijke vegetarische/veganistische opties.

Of je nu gaat voor een uitgebreid menu met Oudejaarsavond of je houdt het lekker simpel, dit receptje gaat je zeker aanspreken. Ik hou altijd van de combinatie van zoet met fruit of iets fris. Na een uitgebreid diner heb ik geen zin in een zwaar dessert. Hoewel in dit dessertje chocolade is verwerkt, blijft het door de slagroom en mandarijntjes lekker fris. Deze staat bij ons ook zeker op het menu, maar ik ga het deze keer in kleine potjes maken in plaats van in taartvorm (zie tips πŸ˜‰ )

Taartje voor 6 personen

 • 1 rol kruimeldeeg
 • 1 pakje puddingpoeder bv. Imperial
 • 750 ml melk
 • 75 gr suiker
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 3-4 mandarijntjes
 • witte chocolade schilfers
 • gouden decoratie

Verwarm de oven voor op 180Β°C.

 1. Bak het kruimeldeeg af met behulp van bakparels: leg het kruimeldeeg met bakpapier in een bakvorm (vierkant of rond 24 cm), leg hierover weer bakpapier en vul dit met bakparels of ongekookte rijst. Zo gaat het kruimeldeeg gelijk bakken en gaat het niet rijzen. Bak het deeg voor 15-20 minuten op 180Β°C en laat het hierna volledig afkoelen.
 2. Maak de pudding door de werkwijze op het zakje te volgen. Voeg hierbij ook nog 2 eetlepels cacaopoeder voor een lekkere chocoladepudding. Giet de warme pudding uit in de gebakken deegvorm en zet dit in de koelkast om op te stijven.
 3. Maak de slagroom door de room op te kloppen samen met de vanillesuiker tot een stevig beslag. Zet dit in de koelkast.
 4. Wanneer je klaar bent om het taartje op te dienen neem je het uit de koelkast, werk je af met de slagroom en verdeel je hierop de mandarijntjes. Maak het nog extra mooi met wat witte chocolade schilfers en gouden sprinkles.

Tips:

 • Voor een extra rijke chocoladesmaak kan je nog een extra eetlepel Nutella toevoegen of wat gesmolten donkere chocolade. Dit maakt je pudding wel iets vaster.
 • Geen fan van taartje? Ik maak met oudejaar deze variant in een potje. Je volgt dezelfde stappen maar slaag het kruimeldeeg over. Vul een potje met de chocoladepudding, dan een lepeltje slagroom en werk af met enkele mandarijntjes ( in stukjes gesneden) en wat gouden sprinkles.
 • Je kan eindeloos combineren: vanille of chocoladepudding met een variatie aan fruit! Ook lekker als chocolade/rood fruit of als vanille/mango, passievrucht!

Zo! De feestrecepten komen weer tot een einde. Ik heb me vooral proberen bezig houden met lekkere dessertjes en een makkelijke apero. In het nieuwe jaar komen er nog heel wat receptjes aan met een gezonde start in januari!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s